Adăugați o unitate PROPRIETARI
  Oferta Cazare
  • Vizualizări- 52
  • Marcaj - 1

  Descriere

  Fiind înconjurat de munţi, Maramureşul a rămas relativ izolat, permiţând păstrarea unui stil de existenţă care în alte locuri a căzut de mult pradă uitării . Moroşenii, aşa cum se auto-intitulează oamenii din Maramureş, sunt ospitalieri, le plac compania şi discuţia.

  Continuă şi astăzi vechiul obicei de a cinsti pe oricine, originar din timpurile când oamenii din aceeaşi comunitate erau puţini, iar străinii erau şi mai puţini: când două persoane se întâlnesc, se cinstesc unul pe celălalt şi sunt gazdele lor sau străini cu totul.

  Maramureş este una din puţinele zone în care costumul tradiţional a fost păstrat aproape nealterat de către influenţele urbane.

  Şi chiar dacă poate fi admirat doar duminica, atunci când moroşenii merg la biserică, sau cu alte ocazii de sărbători religioase sau de alte sărbători, fiecare moroşan, fără nici o excepţie, deţine un costum tradiţional, asadar aveti ocazia sa imbracati costumul maramuresan si sa fiti incantati de formatii traditionale.

  Tinerii şi bătrânii din localitate poartă cu mândrie costumele tradiţionale, şi nu numai că le poartă, ci îşi şi fac straie noi, pentru că şi-au dat seama, că aceste costume reprezintă o valoare autentică, le oferă prestanţă.

  Pensiunea este situata in centrul localitatii,intr-o zona mai inalta ceea ce confera o imagine unica ,muntii inalti, dealurile redau frumusetea acestei zone.

  Pensiunea dispune de 4 camere mari si luminoase ( doua cu baie comuna si doua cu bai propii). Sala de mese este situata la parter. Mancarea este specifica zonei, toate bucatele sunt produse din propia gospodarie. Chiar in localitatea noastra,

  Poienile Izei se afla biserica Cuvioasei Paraschiva, una dintre bisericile de lemn din Maramures inscrise in Patrimoniul Mondial Unesco construită în1632 de obștea satului.

  Este una din cele mai frumoase și bine conservate biserici de lemn din Maramureș.

  Obiectivele turistice din zona sunt aproape si merita sa le vedeti cel putin o data in viata. Moroşenilor le place compania,distractia si voia buna.

  Va asteptam cu mult drag sa ne treceti pragul!

  Ne gasiti si pe facebook: Casa Maria Varfu Ulitii

  Camere disponibile

  100 Ron / noapte

  Camera Dubla

  Max: 2 persoane
  Pensiunea dispune de 4 camere mari si luminoase ( doua cu baie comuna ...

  Date Disponibile

  Evaluările oaspeților - 1

  3.5Very Bad
  Personal
  0.0
  Facilitaţi
  0.0
  Curaţenie
  0.0
  Raport calitate/preţ
  0.0

  Ioana

  Minunat!

  Adauga Evaluare

  E-mailul dvs. este în siguranță la noi.
  Personal
  Facilitaţi
  Curaţenie
  Raport calitate/preţ
  5.0 Scor